Er jeg blevet gammel eller er jeg bare ikke særlig cool?

Med angst i et land i lockdown

Jeg kan utvivlsomt være den eneste hvor angsten har genfundet sin plads i kroppen i de her dage. Som før skrevet er det længe siden at angsten har domineret, faktisk næsten et år siden jeg har mærket den fylde min krop. Men den kommer snigende nu.

Angsten fylder mere og mere for hver dag der går, for hver udmelding og for hver restriktion. Rationelt er jeg ikke bange på mine egne vegne, og dog.. kan man lade være med ikke at lade sig skræmme bare en lille smule?

Angsten for hvad der her gør ved os som samfund fylder mere og er dominerende i min krop. Jeg går stadig på arbejde, jeg tager stadig toget hver dag og jeg har stadig med en masse mennesker at gøre. Men ingen smiler til mig længere, rømmer jeg mig eller nyser kigger mine medpassagerer på mig med foragt. Angsten der fylder allermest i mig er for hvilket samfund vi står tilbage med når alt det her er ovre.

Jeg oplever at vi dømmer hinanden alt for hurtigt, at vi er selviske som aldrig før og lader vores egen sandhed være den eneste. Som Sofie Linde så fint har sagt, så har vi begået fejl og flere fejl vil komme, for det er en ekstraordinær situation vi er i. Fejl kommer og jeg har og vil nok også begå nogle, det er hvad det er. Men lad os gøre vores bedste for at komme igennem den her situation bedst muligt og tilgive hinanden for de fejl vi har og vil begå.

Lad os være et land som tager en pandemi som denne seriøst, som lytter til myndighedernes vejledninger og som hjælper hinanden.

Når angsten skylder ind, trækker jeg vejret helt dybt den i maven og laver nogle øvelser for at vende mit fokus væk fra angstens greb.

Har i lyst til at jeg deler nogle af mine redskaber mod angst?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er jeg blevet gammel eller er jeg bare ikke særlig cool?