Valentines - 4 typer

Refleksioner over jobsituationen – hvis bare det er med et smil på læben

Et nyt kapitel, en ny tid, et nyt job.

Det er sjovt hvor meget det fylder at skifte job, det er jo trods alt bare meningen at det skal være det der giver dig mulighed for at gøre hvad du har lyst tin når du har fri, altså give dig nogle penge at have det sjovt for. Men, jeg tør godt sige at for langt de fleste i min generation, så er det meget mere end bare det og bliver hurtigt den måde vi definere os på. Jeg mener, når du møder et nyt menneske er et af de første spørgsmål “hvad laver du?” Og med det menes der jo selvfølgelig, “hvad arbejder du med?” – istedet for spørgsmål som “hvem er du?”, “hvordan har du det?”, “hvad gør dig glad?”

I lang tid har jeg kunne svare på det spørgsmål med en vis stolthed, for reaktionen fra den modsatte part har altid resulterede i en form for respekt og imponeret, det ligemeget hvordan jeg så ud imens jeg svarede. Når jeg svarer på spørgsmålet nu, er den første reaktioner fra andre ikke at de bliver imponeret, flere har endda sat spørgsmålstegn ved min beslutning.

Jeg er gået fra at arbejde 40+ timer om ugen, altid været på telefonen og havde 30-40 medarbejdere til intet ansvar at have og kun at arbejde 30 timer om ugen. Men den primære forskel er at jeg fortæller det med overskud, med et smil på læben og en ro i maven om at det er rigtige for mig.

Den primære respons fra både kollegaer, nye og gamle bekendtskaber og familie er, men hvad skal du så? Det er vel ikke din plan bare at være der. Og det ved jeg virkelig ikke, men hvem ved egentlig det? Hvordan ved man at man altid skal være der og aldrig får lyst til noget andet? Hvorfor skal vi altid have en plan klar, så man kan begrunde hvor man er ligenu?

Jeg er glad, der er smil på mine læber når jeg vågner, min angst er helt væk og jeg har en stor ro og tiltro til at jeg nok skal ende på den rigtige hylde. Hvad mere kan man bede om?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Valentines - 4 typer