Baby, Sabbatår, Drinks, Bleer - nej jeg er ikke teenager-mor.

Om at sige farvel til dårlige venner og gøre plads til de gode

Der er mange mennesker som kommer og går i løbet af vores liv, nogle gode og nogle dårlige. Relationer er noget af det vigtigste for os alle, det er i relationer at vi vokser mest. Lige præcis derfor er det også utrolig vigtigt at vi plejer dem, men også stiller os kritiske overfor hvad vi egentlig får ud af vores bekendtskaber – for ikke alle er lige gode for os.

Som med så meget andet, kommer man nogle gange forbi mennesker som ikke bidrager positivt til ens liv og netop her er det nok vigtigt at respektere sig selv nok til at tage afstand fra sådan et bekendtskab, for hvis det kun dræner en for energi og positivitet, er dette så det værd?

Nogle gange udvikler ellers sunde bekendtskaber sig til drænende, ikke givtige forhold. Her kommer den største udfordring, for at sige nej tak til et venskab som endnu ikke er etableret er en ting, men at sige farvel til en ven, eller et hvilket som helst andet bekendtskab, som før har været velfungerende og sundt er virkelig svært og hvordan gør man endelig også det? En sms ”jeg kan ikke være din ven længere”, en lille og rolig udfasning af kontakten – eller hvordan griber man lige det an?

Men ikke desto mindre endnu vigtigere end noget andet, for kommer et venskab til det punkt hvor det optager din energi mere end det giver dig, hvad får man så ud af det.

På trods af hvor hårdt dette end er, tror jeg i sidste ende det vil give mere energi til en selv og ens sunde bekendtskaber. For et lykkeligt liv, tror jeg det vigtigste for os alle er at vi er omgivet af mennesker som holder af os og som vi holder af, sunde og givtige bekendtskaber. Så lad os sige farvel til de usunde og kaste alt den ekstra energi vi får efter de bekendtskaber vi ved er sunde og giver os en masse – dette er ihvertfald noget der fylder i mit hoved fortiden. Hvor hårdt det end er, kan jeg mærke at et øget fokus på positive forhold giver mig en forøget energi.

Jeg øver mig virkelig i ikke at bruge alt min energi på dårlige relationer og personer som ikke giver noget tilbage til mig. Det er så hårdt! Jeg er meget bedre til bare at finde mig i ikke at blive prioriteret og bare at finde mig i at nogle mennesker kun tænker på dem selv og deres eget behov. Hvor har jeg mange gange snakket med min mor om hvorfor den ene eller den anden aldrig ringede til mig, hvorfor det altid var mig der skulle ringe til den person. Det har gjort ondt og tårene har trillet flere gange end jeg kan tælle, for hvorfor vil de ikke mig? Hvorfor er det at det altid er mig der skal byde op til dans.

Bare tanken om lille Natascha der ikke forstår hvorfor det er sådan, giver mig en kæmpe klump i halsen. Så nu må voksen Natascha stå op for den lille pige der ikke forstod det og skille dem fra som ikke bidrager positivt og som kun fylder min krop med usikkerhed – også selvom det er hårdt og efterlader mig ensomt tilbage, endnu engang alene.

For hellere alene, end med mennesker omkring mig, som kun tænker på dem selv og som ikke kan se når det gør ondt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Baby, Sabbatår, Drinks, Bleer - nej jeg er ikke teenager-mor.